Kvasir Nøkkelhullet

Nøkkelhullet gir deg et kontinuerlig utdrag av søkene som blir gjort i Kvasir. Slik kan du få et innblikk i hva nordmenn er opptatt av – akkurat nå.
Det baserer seg på sanntidssøk gjort i en av Kvasirs servere og viser dermed ikke totalmengden av søk.

Nøkkelhullet er en webapplikasjon som henter søkeord fra denne serveren og viser dem fram på skjermen din.

Finner du snodige, morsomme, rare, absurde eller fine søkeord i Nøkkelhullet kan du spare på dem og dele dem med på Facebook eller Twitter.

For å animere søkeordene brukes CSS3 i de nettleserne som støtter dette. Eldre nettlesere som ikke har støtte for CSS3 bruker JavaScript for å animere søkeordene. Fordelen med å bruke CSS er at grafikk-kortet tar seg av det tunge arbeidet mens hovedprosessoren kan brukes til andre ting.

Nye nettlesere støtter CSS3 og det er generelt en god ide å sørge for at pc’en bruker siste versjon av nettleseren, for at Nøkkelhullet skal fungere best mulig.

Rent teknisk skjer animasjonen ved at klassenavnet til elementet som skal animeres byttes. Stilarket sørger så for at ordene beveger seg rundt på skjermen.

Ta en titt selv på: kvasirbeta.no/keyhole.